Párban vagy egyedül?
Mindenre van megoldásunk!

Mi a boldog párkapcsolat titka?

A jó házasság alapja a közös célok, az azonos értékrend, a humor és a jó szex. Lehetőleg mindezt egymással és egyszerre… 😊
Komolyra fordítva a szót, a fenti gondolat valójában akkor született meg bennünk, amikor saját párkapcsolatunkon túl, a párkapcsolati coaching folyamatok szintén ezt igazolták vissza az évek során. A boldog párkapcsolat, a stabil és jó házasság egy élethosszig tanulható és fejleszthető folyamat eredménye, ami egyáltalán nem a szerencsén, sokkal inkább a tudatosságon és a párkapcsolatunkba, illetve önmagunkba fektetett szeretetteljes energián múlik. Fontos tudni, hogy akkor is lehet párkapcsolati coachingra jelentkezni, ha önismereti igény jelentkezik. Azaz, szeretnénk szakember jelenlétében leülni a párunkkal és együtt közösen átbeszélni életünk fontos kérdéseit. 

Hogyan működik és miben segíthet nektek a párkapcsolati tanácsadás?

Az egyik első és legfontosabb lépés, hogy felmérjük mennyire egyezik a házasságotokról/párkapcsolatotokról alkotott véleményetek. Hogyan látjátok most magatokat ebben a kapcsolatban és valóban mindketten készen álltok-e a pozitív változás bekövetkezésére. Miután ezeket közösen megvizsgáljuk, elkezdünk dolgozni a párkapcsolatotok minőségének javításán, adott esetben megmentésén. Ehhez különféle párkapcsolati coaching, párterápiás és pszichoterápiás módszereket használunk, így segítségükkel szerepet kap majd a folyamat során a közös célállítás, családi minták, saját elakadások, sérülések, önkorlátozó hiedelmek felismerése, ezen kívül a párkapcsolati dinamikátok és férfi-női kommunikációtok feltérképezése is.

Segítünk (újra) megtalálni az egymáshoz és a boldog párkapcsolathoz vezető utat…

• ha családalapítás előtt álltok és tele vagytok kétellyel
• ha gyermekek születésével felborult a családi rendszer és még nem találjátok az egyensúlyt
• ha szerinted nem tudsz minden szerepedben (anya és nő / apa és férfi) kellőképpen helytállni
• ha hűtlenség és bizonytalanság árnyékot vet a házasságotokra
• ha a szürke hétköznapok miatt monotonná vált a kapcsolat
• ha eltűnt az intimitás, kevés vagy unalmas a közös szexuális élet
• ha kommunikációs problémáitok akadtak és nem értitek meg egymást
• ha elhidegültetek egymástól
• ha úgy érzed már csak a gazdasági érdekszövetség vagy a napi logisztika tart össze titeket
• ha bármelyikőtök szülei aktívan beleavatkoznak a kapcsolatotokba
• ha szeretnéd újra úgy szeretni és tisztelni, mint régen
• ha szeretnéd megtalálni a közös célt és önmagad boldogságát a házasságotokban

Egyedül szinte lehetetlen felismerni, hogy valójában milyen elakadások gátolnak meg minket a jó házasság és a minőségi, hosszútávú párkapcsolat megélésében. Pedig sokszor egyszerűbb a válasz, mint gondolnánk, mert elég lehet hozzá a női-férfi játszmák kiismerése, a párkapcsolati dinamikák megismerése, a férfi-női kommunikáció elsajátítása. Így a kiegyensúlyozott családi élet megteremtése sokkal könnyebbé és egyszerűbbé válik.
A házassági tanácsadás és a párkapcsolati coaching folyamat során fogjuk a kezeteket és elkísérünk benneteket ezen az izgalmas és felemelő úton. 
Saját 23 éve tartó párkapcsolatunk, 4 éves tanácsadói tapasztalatunk, több évtizednyi segítői múltunk, amit nők és férfiak alapos megismerésével és segítésével töltöttünk, mind támogatni tudunk abban benneteket, hogy olyan életet éljetek, amilyet elképzeltetek magatoknak.

Egyediségünk és módszerünk lényege: PÁROS COACHING FOLYAMAT SORÁN egyszerre ketten dolgozunk a párokkal!

Sokszor meghatározó kérdés lehet az is, hogy a vajon a legjobb egy férfi párterapeuta vagy egy női szakember lesz-e a számotokra. Jó helyen jársz, mert nálunk nem kell választanod, hogy női vagy férfi párkapcsolati tanácsadóhoz szeretnél-e fordulni.

Párkapcsolati tanácsadói módszerünk egyedülálló Magyarországon, ezért különösen hatékony!

Nálunk egy női- és egy férfi házassági szakértőt kaptok egyszerre!

Ez nektek és nekünk is jó, mert így segítőként még véletlenül sem vonódunk bele egyik vagy másik fél perspektívájába, hiszen kiegyensúlyozott, stabil és biztonságos keretek között tudunk maradni minden esetben. Nálunk nincsenek nemi szerepek szerinti eltolódások.

Ez pedig a hiteles és objektív, megoldásfókuszú párkapcsolati tanácsadások egyik elengedhetetlen feltétele. 

Emellett párhuzamosan EGYÉNI COACHING üléseken külön-külön is foglalkozunk a férfi-női elakadásokkal, amiket a másik fél jelenléte során nem biztos, hogy lehetőség lenne kipecázni a mélyből (sokkal bizalmasabb légkör tud lenni egy tisztán férfi-férfi és egy női-női foglalkozás során). Ezt azért is szoktuk ajánlani, mert a párkapcsolati elakadások majdnem minden esetben egyéni elakadásokból fakadnak. A házasságban pedig csak összeérnek és kicsúcsosodnak ezek az egyéni lelki blokkok, hiányok, szükségletek.

Mitől ennyire hatékony a Napodvagyok-Holdadvagyok házassági tanácsadás?

• Egész egyszerűen hitelesek vagyunk abban, amit csinálunk! Saját életünkben is hosszú évek óta alkalmazzuk azokat az eszközöket, amik nekünk és mentorált párjainknál is bizonyítottan beváltak
• Mi magunk vagyunk példa arra, hogy 23 év után is működik a kémia, sok együtt megélt élethelyzet nemcsak, hogy nem gyengíti, inkább erősítheti a kapcsolódást a partnerek között
• 3 különböző életkorú gyermekünk mellett, jól ismerjük a napi szintű szülői kihívásokat és azokra való megoldásokat
• Bevált technikákkal dolgozunk, azt tanítjuk amiket működőképes metodikának tartunk, járható utat ajánlunk 
• Nálunk nem üres szavak és frázisok puffogtatása zajlik, hanem kézzelfogható megoldási javaslatokkal segítünk benneteket
• Házi feladatokat kaptok, hiszen a fejlődés nem érhet véget a konzultációk befejeztével
• Párkapcsolatotok minőségi javulásával egyidejűleg mélyebb önismeretre tesztek szert
• Megtanultok felelősséget vállalni házasságotokért, ezáltal felfedezitek a bennetek lévő rejtett potenciált

A párkapcsolatotok megmentői minden esetben Ti magatok vagytok! Mindenki más tanácsot adhat csupán, a megoldást azonban csak Ti érhetitek el!

Néhányan tartanak attól, hogy egy párterapeuta a párterápia során majd jól megmondja a tutit, eldönti hogy kinek van igaza megszégyenítve ezzel az egyik vagy a másik felet. Fontos tudni, hogy egy bármilyen emberi kapcsolatban a maga szemszögéből mindig mindenkinek igaza van. Azaz nincs objektív igazság és a bíróságon kívül senkinek nincs felhatalmazása igazságot szolgáltatni két ember között. Minden párkapcsolat egyedi és különleges, ezért az a lényeg, hogy a két fél által felállított szabályokat kell tudni jól működtetni. Egy terapeuta munkája során sosem ítélkezhet, hiszen feladata éppen az, hogy inkább segítsen a keretek felállításában, működtetésében. Sosem lehet tehát elfogult – nem áll érdekében – mert mindkét fél számára kielégítő eredményre törekszik. Képes viszont új szempontokat behozni egy patthelyzetbe is akár, hiszen külsős szemmel és tapasztalatai révén mindig több lehetőséget lát szakemberként. Az is egyértelművé válik, hogy nem egyik vagy másik fél a bűnös, a hibás, nem ez a lényeg. Sokkal inkább, hogy miként lesznek úrrá közösen az adott problémán.

Párterápia, párkapcsolati tanácsadás vagy párkapcsolati coaching? Miben különböznek egymástól és melyik a leghatékonyabb módszer a párkapcsolat javítására és a házasság megmentésére?

A párterápiás és családterápiás konzultáció nem pszichoterápiás foglalkozás. Célja a házaspár, illetve a család problémáinak feldolgozása, egészséges fejlődésének támogatása. Pszichésen és mentálisan egészséges emberek vesznek részt a kapcsolat elakadásának feloldási folyamatában, akikkel együtt dolgozunk a párkapcsolatuk, házasságuk helyreállításán. Amennyiben bárkinek bármilyen pszichés vagy mentális problémája van, az forduljon klinikai szakpszichológushoz vagy pszichiáterhez. Mi nem végzünk sem egészségügyi, sem gyógyítói, sem pszichoterápiás tevékenységet! Módszereink egészséges emberek hétköznapi életében felmerülő helyzeteinek megoldását segítik elő.
A párkapcsolati-, házassági tanácsadások során nagy előnyt jelent, hogy a saját magánéletbeli sikereinken túl több házasság megmentéséhez járultunk már hozzá, így a legtöbben párkapcsolati konfliktusok szakértőjeként keresnek fel bennünket, kérik segítségünket házassági problémáik megoldásához.
A párkapcsolati coaching folyamat során olyan konkrét párkapcsolati segítő eljárásokat alkalmazunk, ami által a párkapcsolat javítását, házassági és családi élethelyzetek célirányos és hatékony megoldását az elméletből a gyakorlati életbe is át tudjuk ültetni.

Ha úgy érzitek készen álltok a párkapcsolatotokban egy következő szintre lépni, akkor vegyetek egy mély lélegzetet, kapaszkodjatok össze és gyertek el hozzánk! Mi pedig minden tudásunkkal és képességünkkel segíteni fogunk ebben titeket!
Hiszünk a házasság erejében, hiszünk a párkapcsolat csodájában! Ha mindkét fél megtesz minden tőle telhetőt, akkor minden akadály legyőzhető együtt, szerelmünkkel kéz a kézben.

A házassági tanácsadásokkal, coachinggal párhuzamosan, vagy azt megelőzően jó szívvel ajánljuk Legközelebb című párkapcsolati- és emberi kapcsolatokról szóló izgalmas regényünket, akár közös olvasásra is! Száraz, szakzsargonokkal tűzdelt párkapcsolati szakkönyv helyett a sorok közé ágyazott információk vezetik végig az olvasót a férfi-női játszmák, érzelmek, gondolkodásmód, kötődés természete, párkapcsolati dinamikák, emberi motivációk megértését keresztül. Teszi mindezt közérthetően és izgalmasan, valódi személyek és valós megtörtént események alapján. Az önálló munkára kész párok számára ez megkönnyítheti, felgyorsíthatja egymás és az ellenkező nem megértésének folyamatát.

Nem csak Budapesten!

A párterápia tényleg csak a Budapesten élő házaspárok kiváltsága-e, avagy a legjobb párterápia Budapesten érhető el kizárólag?

Évekig mi is Budapesten a XI. és a XII. kerületi irodáinkban tartottuk párkapcsolati coaching foglalkozásainkat és párkapcsolati workshopjainkat. A pandémiás helyzet hatására, illetve több külföldön (Anglia, Németország, Svájc) vagy az ország másik részén élő kliensünk miatt, azonban egyre többször tartottunk online párkapcsolati tanácsadást a személyes találkozások helyett. Amióta újra megengedettek a személyes konzultációk, személyesen az új tordasi irodánkban fogadjuk párokat vagy tartjuk online párkapcsolati konzultációinkat.